Bra lyftutrustning inom industri och tillverkning

Vad behöver ni lyfta, hantera och förflytta? Oavsett mått, vikt och material är det viktigt med rätt utrustning. Det gör att kroppen inte tar skada och heller inte produkten som ska lyftas. Därför är det essentiellt med lösningar som passar just era behov och ändamål. Inom industri och tillverkning bör det flyta på, säkert och smidigt, vilket valet av rätt utrustning kan bidra med. Ett företag som erbjuder just kundanpassade lösningar är Binar Quick-Lift Systems AB.

Vilka produkter hanterar ni? Vad ni handskas med är avgörande för vilken utrustning ni behöver. Det är nämligen bra om lyftlösningen tas fram i enlighet med objektens eller objektets form, hanteringskrav och material. Vissa utrustningar kan hantera det mesta medan andra exempelvis är specialiserade för ett visst material eller för en viss form. För oavsett om ni hanterar backar, glas, fordon, maskindelar, byggmaterial, pallar eller livsmedel bör lösningen vara anpassad.

Det är också viktigt att hanteringen sker på ett varsamt sätt. Med andra ord är lyftmetoden essentiell, särskilt ur en ergonomisk aspekt. Därför används exempelvis magnet, vakuum, mekaniska gripdon och/eller krok, som i vissa fall kombineras med tilt- och rotationsfunktioner. Allt för att undvika för mycket vridningar och sträckningar i ryggen.

De produkter som tillverkas och erbjuds är på ett mer övergripande plan – lyftarmar, telfer/traveser och gripdon. Lyftarmar avser att hantera och förflytta produkter av olika slag på ett effektivt sätt. Man kan välja mellan olika sorters lyftarmar beroende av vilken kapacitet som behövs. En traves är en modern lösning som är funktionellt placerad i taket, vilket gör att den inte tar upp onödig plats. Utrustningen rör sig tack vare skenor i taket, detta skapar både precision och smidighet i arbetet. Gripdon finns i flera varianter och hanterar olika sorters objekt på ett bra sätt. Magnetgripdon och vakuumgripdon är två exempel på griptekniker som bidrar till en smidigare hantering.

Oavsett vad ni behöver för just er arbetsplats är individuellt. Det viktigaste är att finna en kundanpassad lösning som prioriterar både människa och produkter effektivt och varsamt!