Dags för ett fönsterbyte?

Det finns många anledningar till att man vill göra ett fönsterbyte. Det kan delvis vara så att man behöver göra det på grund av att de fönster som man har är dåligt isolerade eller gamla och släpper ut mycket värme. Därav kan det vara en investering för driftkostnaderna på din fastighet att byta fönster. Man kan även vilja byta fönster för att huset ska få ett annat utseende. Då har det att göra med estetik. Oavsett vad man har för anledning att vilja byta fönster är det alltid en investering för huset. Man bör räkna med att de fönster som man har eller vill sätta in ska ha en livslängd på 40 år.

När du planerar inför ditt fönsterbyte är det klokt att göra detta på sommaren. Du vill nämligen inte utföra fönsterbyte på ditt hem under vintern. Du bör även fundera på vad du vill ha för material. Träfönster är tätast men riskerar att svälla eller till och med ruttna om det blir utsatt för extrema väderförhållanden. Det finns även aluminiumfönster som passar på de flesta hus som inte befinner sig nära kusten.

PVC-fönster håller bra över tid och är de mest underhållsfria fönster som finns på marknaden. Med en tilläggsisolering tätar dessa minst lika bra som trä. När du väljer fönster bör du ha i åtanke hur mycket arbete du är villig att lägga på dem. Du bör även se till att det passar in i husets övriga struktur och omgivning. Om det inte gör det är det lätt hänt att de sticker ut.