Studenter i utlandet

Är du trött på att gå till en och samma högskola och universitet varje dag? Man studerar väldigt länge, ofta i 3 år eller 5 år beroende på vilken utbildning man väljer. Gör som ett grabbgäng valde att göra, studera en termin utomlands. Det finns oändligt många ställen att välja och det är bara att följa ert hjärtas beslut. Just detta grabbgäng valde att åka till Canada, närmare bestämt Vancuver. Ett beslut som de inte kommer ångra, för att upplevelsen som de fick vara med om är något de aldrig kommer att glömma. Dessa oförglömliga minnen är något man bär med sig hela livet.

Det hela började med en simpel ansökan. En professor på universitetet tog med sig ett antal broschyrer till en föreläsning och berätta att det finns en möjlighet att studera utomlands en termin. Dessa grabbar tyckte att det lät lockande och började genast läsa mer om ämnet och fick en djupare förståelse kring vad det innebar. Det var så att de fick vara utbytesstudenter i ett universitet som heter University of British Columbia. QS World University Rankings gör årligen en lista på rankning över alla universitet. Detta är ansett att vara en av de mest träffsäkra jämförelse instituten i världen och det är många som utgår endast ifrån deras ranking när de ska jämföra olika universitet. I QS World University Rankings 2018 rankades University of British Columbia som nummer 51 i hela världen.

Detta var en av anledningarna till att grabbarna valde att söka sig till utbytesprogrammet. De ämnen som fanns tillgängliga var geografi, mineral och gruvteknik och sportrelaterade ämnen. En god blandning tyckte grabbarna och hoppade på tåget. De blev utvalde och fick uppleva en termin som de aldrig kommer glömma. De fick nya vänner för livet, upptäckte hur livet som student i Canada var och blev många erfarenheter rikare.Studera utomlands